Dorsz z jarzynami


Dorsz z jarzynami

Składniki:
-700g filetów z dorsza
-300g porów(tylko białe części)
- 200g świeżych pomidorów
-125 ml 18-22%
-1 łyżka soku z cytryny
-1 łyżka mąki
-50ml oleju
-cukier
-sól
-pieprz

Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Pory czyścimy i kroimy w krążki. Filety kroimy na kawałki,oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy połowę oleju i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Rybę zdejmujemy, dolewamy resztę oleju i wkładamy na patelnię pokrojone pory. Gdy będą miękkie dodajemy pomidory i dusimy razem kilka minut. Następnie dolewamy śmietanę, sok z cytryny oraz przyprawy i mieszamy. Na koniec dodajemy rybę i dusimy razem na świeżą posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!!!

Materiał zgłoszony na konkurs kulinarny wedkuje.pl

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Dorsz z jarzynami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł