Dorsz zapiekany w sosie szafranowym


Składniki:
50 dag płatów z dorsza
niepełna szklanka ¶mietany
3 łyżki m±ki pszennej
3,5 łyżki m±ki ziemniaczanej
cytryna
2 łyżki przyprawy vegeta
łyżeczka bazylii
mała łyżeczka szafranu
sól
olej do smażenia
Przygotowanie:
Rybę umyć, pokroić na porcje, posolić, skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawami (oprócz szafranu).
Pozostawić na noc w lodówce. Następnie obtoczyć w m±ce pszennej wymieszanej z trzema łyżkami m±ki ziemniaczanej i usmażyć na rumiano z każdej strony. ¦mietanę wymieszać z 3/4 szklanki ostudzonej przegotowanej wody, pozostał± m±k± ziemniaczan±, odrobin± soli i szafranem. Rybę ułożyć w żaroodpornym naczynku, polać sosem i zapiekać około 20minut. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Dorsz zapiekany w sosie szafranowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł