Doskonała ryba w cieście


ryba w cieście cytrynowym
filety rybne mogą być mrożone zarówno ryb słodkowodnych jak i morskich
0,5 kg mąki
olej
2 jajka
sól
pieprz
1 szklanka mleka
1 cytryna


przygotowanie :

ryby rozmrażamy ( jeśli są mrożone) kładziemy na ręczniku kuchennym aby usunąć nadmiar wody , następnie delikatnie przyprawić solą i pieprzem ( ryb morskich nie solić ), zostawiamy na ok 20 min w tym czasie przygotowujemy ciasto jak na naleśniki ale nie takie lejące ( ciasto musi być trochę gęste aby trzymało się filetów ), pod koniec przygotowywania ciasta wciskamy sok z cytryny .
Na patelni rozgrzewamy olej , odsączone i przyprawione filety moczymy w cieście i kładziemy na rozgrzany olej , oleju na patelni musi być tyle aby nasze filety nie dotykały dna , smażymy po ok 5 min , po wyciągnięciu osączamy nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Podajemy z purre - dobry obiad smacznego

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Doskonała ryba w cieście - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł