Zaloguj się do konta

Doskonała zupa grzybowa

Zupa grzybowa

3 dkg grzybów
25 dkg włoszczyzny bez kapusty
1 i 1/3 wody
4 dkg tłuszczu
3 dkg mąki
sól
1 łyzka siekanego koperku

Grzyby starannie opłukać, zalać zimną wodą, dodać cebulę, przyprawy, gotować. Gdy grzyby są na pół miękkie wywar osolić, włożyć oczyszczona włoszczyznę, dogotować. Z tłuszczu i mąki przyrządzić zasmażkę 2 stopnia. Rozprowadzić zimnym wywarem na jednolitą rzadką masę. Wlać do zupy, zagotować. Dodać pokrojone grzybki, osolić, wsypać siekany koperek.

Smacznego:)

Opinie (2)

marcinaniserowicz

W imieniu zarządu koła PZW "Złota Rybka" proszę o usunięcie tych wpisów z działu Aktualności strony koła i przeniesienie ich pn. na forum. Chcielibyśmy aby w dziale Aktualności znajdowały się relacje z imprez, wydarzeń itp., a nie przepisy kulinarne. [2011-12-20 17:09]

robert a

Aktualności to nie przepisy kulinarne. [2011-12-21 16:00]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej