Doskonałe krokiety rybne


40 dag filetów z dorsza lub mintaja
2 ziemniaki ugotowane w mundurkach
2 jajka
cebula
3 łyżki startego żółtego sera
łyżeczka potrawy do ryb
2/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mleka
bułka tarta
pół szklanki oleju
sól, pieprz
Zimne ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Cebulę pokroić w drobną kostkę. Rybę włożyć do niewielkiej ilości wrzątku i gotować 5 minut. Odsączyć i rozdrobnić. Z mąki, jej i mleka przyrządzić dość gęste ciasto, wymieszać z ziemniakami, serem, cebulą, przyprawą do ryb i rybą. Przyprawić masę solą i pieprzem. Formować niezbyt grube wałeczki długości około 8 cm, obtaczać w tartej bułce i smażyć je na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Doskonałe krokiety rybne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł