Doskonały tatar ze śledzia w sosie musztardowym

/ 1 komentarzy

Tatar ze śledzia w sosie musztardowym

Składniki

4 filety z solonego matiasa
1,5 białej cebuli
0,5 szklanki oleju
2 łyżki musztardy gruboziarnistej
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki gęstej śmietany
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
sól, biały pieprz
1 łyżka posiekanej chili papryczki



Etapy przygotowania

Filety namoczyć na 1godz w zimnej wodzie. Śledzie osączyć, umieścić w szklanym naczyniu, obłożyć plastrami 1 sparzonej cebuli, liśćmi laurowymi i zielem angielskim, zalać olejem.Odstawić na co najmniej 4 godz. Filety osuszyć z marynaty,
pokroić w drobną kostkę . Rybę wymieszać z posiekaną pozostałą cebulą i papryczką chili. Doprawić musztardą , sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Porcję tatara ułożyć na talerzykach , przykryć ją półcentymetrową warstwą doprawionej
solą i pieprzem śmietany. Ozdobić,i zjeść:-)gorąco polecam...

 


5
Oceń
(4 głosów)

 

Doskonały tatar ze śledzia w sosie musztardowym - opinie i komentarze

użytkownik141748użytkownik141748
0
polecam bardzo dobry tatar...mniam:-) (2013-02-08 11:34)

skomentuj ten artykuł