Drobiowe galaretki


Składniki:
2 ćwiartki kurczaka
pęczek włoszczyzny
puszka groszku
2 jajka
2 łyżki żelatyny
sól
ziele angielskie
listek laurowy
2-3 goździki
kawałek imbiru
Przygotowanie:
Kurczaka opłucz, zalej wodą, dodaj warzywa z włoszczyzny, ziele angielskie, laur, imbir, goździki i sól do smaku. Ugotuj rosół. Z rosołu wyjmij warzywa i mięso. Ostudź. Rosół przecedź, wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, ostudź.
Rosół wlej do małych filiżanek. Zastudź. Jajka ugotuj na twardo.
Plastry jajek ułóż na galarecie w filiżankach. Na nich umieść mieszankę posiekanego kurczaka, startych warzyw z rosołu i groszku. Zalej resztą rosołu. Zastudź. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Drobiowe galaretki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł