Drożdżowe rybki z kapustą


CIASTO
-50 dag mąki pszennej
-5 dag drożdży
-10 dag masła
-1 szklanka śmietany
-1 łyżka cukru
-szczypta soli
FARSZ
-50 dag kapusty kiszonej
-30 dag pieczarek
-2 cebule
-olej
-1 kostka bulionowa
-mielony pieprz
-1 żółtko
Z mąki, drożdży, soli oraz miękkiego masła, żółtek, śmietany i cukru zagnieść ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Kapustę, Pieczarki oraz cebulę pokrój. Podsmaż na oleju. Wkrusz kostkę bulionową. Przypraw. Ugotuj.
Ciasto rozwałkuj. Foremką powycinaj rybki. Bierz po dwie, przełóż je farszem. Zlep brzegi i posmaruj żółtkiem. Ułóż na blasze. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni.





 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Drożdżowe rybki z kapustą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł