Duszonka z dorsza


Składniki:
1opak. filetów z dorsza
3 cebule
80 ml oleju
125 ml przecieru pomidorowego
1 liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
natka pietruszki
sól
pieprz
200g słoniny
Przygotowanie:
Rozmrożoną rybę, osuszamy i oprószamy solą. Cebulę siekamy. Słoninkę kroimy w paski, które umieszczamy na dnie naczynia do zapiekania. Na niej kładziemy na przemian rybę i cebulkę. Warstwy dorsza skrapiamy olejem , doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu umieszczamy także liść laurowy oraz ziele angielskie. Wstawiamy do piekarnika którego nagrzewamy do 180*C. Po ok. 15-18minutach zalewamy przecierem pieczemy do miękkości. Podajemy z posypaną natką. Smacznego

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

Duszonka z dorsza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł