Duszony węgorz w śmietanowym sosie




  • konto usunięte




Węgorz

Składniki:
 1 kg węgorza
 50 g cebuli
 100 g włoszczyzny
 30 g mąki
 1/8 l śmietany
 sól
 2 łyżki posiekanego koperku
 cytryna
Duszony węgorz w śmietanowym sosie
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar.
Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą.
Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które włożyć do wywaru.
Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

 


5
Oceń
(4 głosów)

 

Duszony węgorz w śmietanowym sosie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł