Zaloguj się do konta

Duszony węgorz w śmietanowym sosie

Składniki:
 1 kg węgorza
 50 g cebuli
 100 g włoszczyzny
 30 g mąki
 1/8 l śmietany
 sól
 2 łyżki posiekanego koperku
 cytryna
Duszony węgorz w śmietanowym sosie
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar.
Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą.
Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które włożyć do wywaru.
Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…