Duszony węgorz w śmietanowym sosie
użytkownik 67913
2011-12-24
Składniki:
1 kg węgorza
50 g cebuli
100 g włoszczyzny
30 g mąki
1/8 l śmietany
sól
2 łyżki posiekanego koperku
cytryna
Duszony węgorz w śmietanowym sosie
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar.
Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą.
Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które włożyć do wywaru.
Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.
1 kg węgorza
50 g cebuli
100 g włoszczyzny
30 g mąki
1/8 l śmietany
sól
2 łyżki posiekanego koperku
cytryna
Duszony węgorz w śmietanowym sosie
Sposób wykonania:
Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar.
Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą.
Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które włożyć do wywaru.
Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
Po tym czasie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką.
Jeszcze raz zagotować i doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny.
Na koniec posypać posiekanym koperkiem.