Faszerowana cukinia


Składniki:
średniej wielkości cukinia
15 dag sera feta
marchewka
sól
pieprz
oregano
bazylia
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
wąsy szczypiorku do przewiązania
Przygotowanie:
Cukinię umyj i pokrój ją wzdłuż na cienki paski. Oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą.
Farsz:
Marchewkę sparz, zetrzyj na tarce o malych oczkach. czosnek obierz i drobno posieka. ser feta zetrzyj na tarce z małymi oczkami lub pokrój w drobną kostkę, następnie wymieszaj z czosnkiem, marchewką, oregano i bazylią, przypraw do smaku.
Plasterki cukinii posyp farszem, zwiń w roladki, przewiąż wąsami sparzonego szczypiorku, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Skrop oliwą, piecz przez ok 25-30min.
Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Faszerowana cukinia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł