Faszerowane skrzydełka


Składniki:
około 8 skrzydełek z kurczaka
15 dag pieczarek
posiekana cebula
2 ząbki czosnku
vegeta
pieprz
ostra mielona papryka
majeranek
olej
łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy, usuwamy kości z najgrubszej części. Oprószamy przyprawami
Pieczarki oczyszczamy i smażymy z cebulą na oleju. Doprawiamy, studzimy i mieszamy z natką. Farszem nadziewamy skrzydła. Zszywamy.
50 ml oleju mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i papryką. Polewamy skrzydełka. Chłodzimy 5 godzin. Pieczemy z obu stron. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Faszerowane skrzydełka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł