Zaloguj się do konta

Faszerowane skrzydełka

Składniki:
około 8 skrzydełek z kurczaka
15 dag pieczarek
posiekana cebula
2 ząbki czosnku
vegeta
pieprz
ostra mielona papryka
majeranek
olej
łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Skrzydełka myjemy, usuwamy kości z najgrubszej części. Oprószamy przyprawami
Pieczarki oczyszczamy i smażymy z cebulą na oleju. Doprawiamy, studzimy i mieszamy z natką. Farszem nadziewamy skrzydła. Zszywamy.
50 ml oleju mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i papryką. Polewamy skrzydełka. Chłodzimy 5 godzin. Pieczemy z obu stron. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…