Faszerowane łososiem


Składniki:
4 ugotowane w mundurkach duże ziemniaki
puszka filetów z łososia w oleju
2 łyżeczki pesto
gałązka natki pietruszki
3 pory
2 dag startego parmezanu
oliwa
kilka pomidorów koktajlowych
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżeczka masła
Przygotowanie:
Ziemniaki przekrawamy wzdłuż na 1/4 wysokości. Wydrążamy, zostawiając 0,5cm ścianki.
Do każdego ziemniaka wkładamy po kawałku rozdrobnionego łososia, po 1/2 łyżeczki pesto i skrapiamy olejem z puszki. Posypujemy natką i połowa parmezanu. Pieczemy 20min. w 180*C.
Pomidory myjemy i osuszamy. Pory myjemy i kroimy w kawałki. Chwilę smażymy na rozgrzanej oliwie z masłem, mieszając. Posypujemy resztą parmezanu. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy pomidory, chwilę smażymy. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Faszerowane łososiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł