Faszerowane jarzynki


Składniki:
40 dag mięsa mielonego
2 duże kalarepki
2 duże ziemniaki
cebula
olej
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
szklanka bulionu
ząbek czosnku
natka
jajko
sól
pieprz
Przygotowanie ;
Na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulkę oraz pokrojoną kolorową paprykę . 1/3 jarzyn przełóż do mięsa dodaj roztarty czosnek oraz łyżkę posiekanej natki, przypraw solą i pieprzem. Wbij jajko , całość wyrób na gładką masę. Oczyść kalarepki i ziemniaki , odetnij wzdłuż ok 1/3 każdego ziemniaka , wydrąż środki. Drobno pokrój wyjęty miąższ ziemniaków i kalarepek wymięszaj z resztą warzyw. Masą mięsną nadziej ziemniaki i kalarepki , umieść w naczyniu żaroodpornym. Obłóż krojonymi warzywami , zalej bulionem i piecz w temp 190 stopni przez 45 minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Faszerowane jarzynki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł