Faszerowany kurczak II


Składniki:
kurczak
sól
pieprz
czosnek zmielony
filety z piersi kurczaka
sos sojowy
olej
ryż gotowany
przyprawy Garam Msala
zalewa od ananasa
mleczko kokosowe
ananasy
morele
Przygotowanie:
Kurczaka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem.
Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy sosem sojowym i obsmażamy na oleju. Zdejmujemy z patelni, do powstałego sosu dodajemy 3 łyżki gotowanego ryżu, łyżeczkę przyprawy Garam Msala, chwilę smażymy. Podlewamy połową zalewy od ananasa z puszki. Do miski przekładami piersi z kurczaka, dodajemy przesmazony ryż z przyprawami, 3 łyżki mleczka kokosowego, mieszamy. Kroimy w słupki 3/4 ananasów z puszki i 10 dag suszonych moreli. Owoce dodajemy do masy mięsen. Farszem nadziewamy kurczaka i pieczemy 55min w 185*C. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Faszerowany kurczak II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł