Zaloguj się do konta

Faszerowany pstrąg

Składniki:
1 jajko
2 pstrągi (wiadomo wypatroszone;) )
2 łyżki płatków migdałowych
2 łyżki miodu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz
przyprawa uniwersalna
sos tatarski
olej
Przygotowanie:
Delikatnie zdjąć skórkę z pstrągów. Mięso oddzielić od ości, a następnie zmiksować z majonezem, jajkiem, przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Dodać płatki migdałowe, miód i posiekaną natkę pietruszki a następnie doprawić. Skórę z jednego pstrąga oprószyć przyprawą uniwersalną, napełnić farszem i uformować rybkę. Folię aluminiową posmarować olejem. Rybę dokładnie zawinąć i włożyć do naczynia do pieczenia. Podlać 1/2 szklanki wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec ok.30 min.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej