Faszerowany szczupak


Faszerowany szczupak
1 kg wypatroszonego szczupaka300 g sera pleśniowegoCzosnekSólPieprzPrzyprawa do RybOpcjonalnie:brokułyszpinak
Szczupaka (nie ma to jak samemu złowić) wypatroszyć, oczyścić, natrzeć przyprawami do ryb (polecam Kamis) i solą. Odstawić na całą noc do lodówki. Na godzinę przed pieczeniem skropić cytryną. Ułożyć rybę w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem cebulowym lub czosnkowym. Obsypać z góry serem pleśniowym i przyprawami (wedle uznania - polecam świeżą bazylię). Opcjonalnie można dodać do ryby brokuł lub szpinak (bardzo fajnie się komponuje!). Polecam podać z frytkami i ogórkiem kiszonym! :)

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Faszerowany szczupak - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł