Filet z czarniaka w ryżowej panierce


4 filety z czarniaka
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki utartego chrzanu
2 jajka
3 łyżki mąki
5-6 łyżek utartej bułki ryzowej
3 łyzki oleju
1 łyżka masła
sól/pieprz


Sposób przyrządzenia:filet osuszyc papierowym ręcznikiem,skropic sokiem z cytryny,posypac solą i pieprzem,z obu stron cienko posmarowac chrzanem.Jajka roztrzepać,Filety obtoczyc w mące,zanurzyc w jajku,a następnie obtoczyc w bułce tartej .Na duzej patelni rozgrzac masło z olejem.Włożyć filety i smażyc na umiarkowanym ogniu przez 3-4 minutyz każdej strony,aż będą złociste

 


3
Oceń
(3 głosów)

 

Filet z czarniaka w ryżowej panierce - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł