Filet z Dorsza z warzywami



Ryba z warzywami

-Filet z dorsza 50dkg,
-z 4 ziemniaki,
-1 dużą marchew,
-1/2 selery,
-2 cebule,
-mąka,
-olej,
-koncentrat pomidorowy,
-1 cytryna,
-natka pietruszki,
-pieprz,
-sól,
-śmietana słodka,


Filet umyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju na wolnym ogniu. Cebulę i ziemniaki pokroić w plastry, marchewkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Wszystkie warzywa podsmażyć na oleju, wyłożyć do naczynia.
Zalać śmietanką zmieszaną z koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem. Piec około 20 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Przed podanie posypać natką pietruszki.

 


3.3
Oceń
(7 głosów)

 

Filet z Dorsza z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł