Zaloguj się do konta

Filet z karpia w śmietanie.

Filet z karpia w śmietanie.
Składniki: 1 kg filetów z karpia, masło, sól, pieprz, 1 szklanka dobrej, kwaśnej śmietany, 5 ugotowanych na twardo jaj.
Przygotowanie: filety umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić, podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać masło, partiami lekko obrumienić na nim porcje ryby. Delikatnie przełożyć porcje ryby do naczynia żaroodpornego, polać śmietaną, posypać obranymi, pokrojonymi w drobną kostkę jajkami. Tak przygotowane ryby zapiec w gorącym piekarniku. Przed podaniem udekorować zieleniną.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…