Zaloguj się do konta

Filet z okonia w pikantnym sosie.

Filet z okonia w pikantnym sosie.
Składniki: 50 dkg filetów z okonia, ½ łyżeczki czosnku w proszku, ½ łyżeczki ziół prowansalskich, ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy, 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy, sól, pieprz.
Przygotowanie: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z okonia umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce do pieczenia, dokładnie posmarować masłem z przyprawami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…