Filet ze śledzia z jabłkiem i śliwką


Filet ze śledzia z jabłkiem i śliwką
400 gram filetów śledziowych,
pół litra mleka,
jabłko (twarde i kwaśne),
ćwiartka cytryny,
200 gram suszonych śliwek,
cynamon,
gożdziki,
300 ml czerwonego wina,
kolorowa sałata,
marynowane jarzyny,
grzyby,
sól,

Filety śledziowe moczyć w mleku przez 6-8 godzin. Jabłko wydrążyć, pokroić w cienkie plastry i skropić cytryną. Śliwki gotować w winie z przyprawami korzennymi. Przetrzeć przez sito, doprawić solą i cynamonem. Filet podawać z jabłkiem, sosem śliwkowym, sałatą, jarzynami i grzybami.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Filet ze śledzia z jabłkiem i śliwką - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł