Filety rybne w naturalnym sosie


Składniki:
4 średnie filety z dorsza
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki koperku
2 jajko ugotowane na twardo
kostka rosołowa
2 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz
szczypta ostrej przyprawy
łyżka mąki
Do głębokiego rondla wlewamy szklanke zimnej wody, dodajemy kostkę rosołową, pozostałe przyprawy i łyżkę mąki. Wszystkie składniki, cały czas lekko mieszając zagotowujemy. Gdy sos zgęstnieje, wkładamy do niego lekko rozmrożone filety, stawiamy na mniejszym ogniu, szczelnie przykrywamy i gotujemy przez 10-12 minut. W czasie gotowania potrawa powinna tylko lekko,,mrugać"".
Pod koniec gotowania zalewamy ryby roztrzepaną śmietaną. Sos, gdy trzeba,lekko doprawić do smaku.
Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Filety rybne w naturalnym sosie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł