Zaloguj się do konta

filety rybne z migdałami

-900g filetów z dorsza
-1 łyżka masła
-1/2 szklanki majonezu
-1 łyżka soku z cytryny
-2 białka
-1/2 szklanki posiekanych prażonych migdałów
-1 cebula
-sól, pieprz
Rybę opłukać i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować rozpuszczonym masłem. Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 5 minut. Naczynie wyjąć i ostrożnie wylać powstały podczas pieczenia płyn. Majonez wymieszać z 1 łyżką soku z cytryny, drobno posiekaną cebulą i pieprzem. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą majonezową. Doprawić. Rybę posmarować masą majonezową i posypać migdałami. Piec na złoto. Zostawić do ostygnięcia w otwartym piekarniku.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…