filety rybne z groszkiem


-60 dag filetów z dorsza
-3 pomidory
-1 cebula
-1 puszka zielonego groszku
-1 szklanka bulionu warzywnego
-tymianek
-olej
-sól, pieprz
- pęczek natki pietruszki


Zielony groszek osączyć z zalewy. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć z nich skórkę i kroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej dodać na nią, cebulę, groszek i pomidory. Warzywa zalewać bulionem warzywnym i oprószam tymiankiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 5 min. cały czas mieszając. Ryby oprószyć solą i pieprzem. połączyć je z sosem warzywnym. Przykryć pokrywką i gotować przez 5- 10 min. Filety delikatnie odwrócić i posypać tymiankiem oraz solą. Gotować jeszcze 5 minut.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

filety rybne z groszkiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł