filety w pomidorach


-80 dag ryby
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki oliwy z oliwek
-sól, pieprz
SOS:
-40 dag pomidorów
-4 łyżki czarnych oliwek
-2 ząbki czosnku
-3 filety anchois
-1 łyżka kaparów
-2 łyżki oliwy
-2łyżki świeżego oregano
-2 łyżki natki pietruszki
-2 łyżki soku z cytryny
-sól, pieprz
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno pokrojony czosnek, dodać pomidory, drobno pokrojone filety anchois, oliwki, kapary i zioła, smażyć kilka minut,
doprawić szczyptą soli i pieprzem.Oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Umyte i osuszone filety posolić, posmarować oliwą czosnkową, oprószyć pieprzem, ułożyć na blasze, najlepiej na folii, i wstawić do piekarnika. Piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

filety w pomidorach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł