Filety z dorsza w sosie z bazylii
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-14
Produkty:
-60 dag filetów z dorsza
-6 marchewek
-1 pęczek bazylii
-1 łyżka skórki z cytryny
-2 łyżki soku z cytryny
-4 łyżki oliwy
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce. Blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, osączyć. Żaroodporną formę wyłożyć marchewkę, skropić 1 łyżką oliwy. Filety oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na marchewce, skropić pozostałą oliwą. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut w temp. 200Stop C. Bazylię opłukać, osuszyć, pokroić, po czym zmieszać ze skórką i sokiem z cytryny. Polać rybę.
-60 dag filetów z dorsza
-6 marchewek
-1 pęczek bazylii
-1 łyżka skórki z cytryny
-2 łyżki soku z cytryny
-4 łyżki oliwy
-sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew obrać, zetrzeć na grubej tarce. Blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, osączyć. Żaroodporną formę wyłożyć marchewkę, skropić 1 łyżką oliwy. Filety oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na marchewce, skropić pozostałą oliwą. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut w temp. 200Stop C. Bazylię opłukać, osuszyć, pokroić, po czym zmieszać ze skórką i sokiem z cytryny. Polać rybę.