Filety z indyka z ziołami


Składniki:
4 cienkie plastry filetów z indyka
2 łyżki mąki
1 łyżka oliwy z oliwek
45g masła
75 ml białego wytrawnego wina
3 łyżki posiekanych ziół
sok z 1 cytryny
sól
pieprz
Przygotowanie:
Filety z indyka osuszyć i obtoczyć całe w mące z odrobiną soli. Rozgrzać oliwę dodając połowę masła, a następnie smażyć filety po 2-3 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu mięsa przygotować sos na patelni: dodać wino, podgrzać do wrzenia, cały czas mieszając. Gotować minutę, aż sos częściowo odparuje i zgęstnieje, doprawić do smaku. Zdjąć patelnię z ognia i dodać resztę masła, mieszając do rozpuszczenia. Filety polać sosem, posypać ziołami i skropić sokiem z cytryny. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Filety z indyka z ziołami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł