Filety z Leszcza w sosie czosnkowym.


Filety z Leszcza w sosie czosnkowym.
Składniki: 50 dkg filetów z leszcza, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 2 łyżki wina, sok z cytryny, sól, pieprz biały.
Przygotowanie: W małym rondlu rozgrzać masło, dodać obrany, pokrojony w plastry czosnek, smażyć minutę mieszając, dodać wino i przyprawy, dusić aż sos się zredukuje. Umyte filety podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 15 minut. Tak przygotowane porcje ryby ugotować na parze w specjalnym garnku lub parowarze. W międzyczasie na odrobinie oliwy podsmażyć liście sałaty rzymskiej, przyprawić. Porcje ryby delikatnie wykładać na talerz, polać przygotowanym sosem. Przed podaniem udekorować zieleniną. Podawać z podsmażonymi listkami sałaty.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Filety z Leszcza w sosie czosnkowym. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł