Filety z sandacza ze słoniną


Składniki: 4 filety z sandacza
sól
sok z cytryny
2 łyżki mąki
5 łyżek masła
8 plasterków wędzonej słoniny
1 pęczek trybuli

Filety z sandacza ze słoniną wypłucz i osusz. Przypraw solą i sokiem z cytryny, oprósz mąką. Usmaż na 3 łyżkach rozgrzanego masła po 5 minut z każdej strony. Filety zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce. Plasterki słoniny wysmaż na innej patelni (najlepiej teflonowej) na chrupko. Na podgrzanych talerzach ułóż najpierw plasterki słoniny, a na nich filety z sandacza. Skrop je resztą stopionego masła i udekoruj listkami trybuli. Podobnie możesz przyrządzić okonia i pstrąga.

 


3.6
Oceń
(5 głosów)

 

Filety z sandacza ze słoniną - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł