Fishburgery z pomidorem

/ 1 komentarzy

300g filetów z czarniaka
4 łyżki oleju
1 łyzka soku z cytryny
30 g bułki tartej
1 białko małego jajka
4 bułki do hamburgerów
4 duze liście sałaty
2 małe pomidory sałatkowe
8 łyżeczek majonezu
sól/pieprz


sposób przyrządzenia:filety umyc i pokroić w drobną kostkę.Włożyc do miksera,dodać 1 łyżkę oleju oraz sok z cytryny i zmiksować.Doprawić solą i pieprzem,dodać bułkę tartą oraz białko jaja i mieszać,aż masa będzie gładka.Zwilżyc dłonie i uformować 4 płaskie hamburgery i obtoczyc w mące.Na duzej patelni rozgrzać pozostały olej.Włożyc hamburgery i smażyc z obu stron,przez około 8-10 minut aż się zarumienią.W tym czasie przekroić bułki do hamburgerów i opiec je lekko w piekarniku lub podgrzać w kuchence mikrofaloweuj.Liście sałaty umyc i i jeśli trzeba porozrywać na duże kawałki.Pomidory umyc i pokroić w poprzek na plastry.Każdą połówke bułki posmarować 1 łyżeczką majonezu,na dolnych połowach ułożyc po liściu sałatyna wierzchu hamburger i plastry pomidora

 


3.8
Oceń
(11 głosów)

 

Fishburgery z pomidorem - opinie i komentarze

irek zirek z
0
Tak się składa że akurat mam fileciki z tej rybki,już je rozmrażam.Jutro robię burgery.
(2011-03-21 19:27)

skomentuj ten artykuł