Flaczki z kurczaka


Składniki:
Kurczak
włoszczyzna
ząbek czosnku
3 łyżki mąki
3 łyżki masła
liść laurowy
łyżka majeranku,maggi
łyżeczka słodkiej papryki w proszku
łyżka vegety
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
koperek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Kurczaka i włoszczyznę umyć, zalać dwoma litrami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jarzynkę, obrany czosnek i gotować. Gdy jarzyny i kurczak będą miękkie, wyjąć je z wywaru. Mięso oddzielić od skóry i kości, pokroić w wąziutkie paski, włożyć do wywaru. Dodać pokrojone w słupki warzywa. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, wlać do flaczków i zagotować. Przyprawić do smaku. Posypać koperkiem. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Flaczki z kurczaka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł