Flądra po hambursku


2 cytryny
4 po około 400g sprawione flądry
150g boczku wędzonego
1 łyżka roztopionego masła
1 pęczek natki pietruszki
mąka do obtoczenia
sól/pieprz








sposób przyrządzenia:flądry skropic sokiem z cytryny i odstawic na 10 minut.Boczek pokroić w drobną kostke ,flądry osuszyć i posypac sola oraz pieprzem i obtoczyc w mące.Na dużej patelni rozgrzac masło,włożyc boczek i smażyc az się zarumieni.Skwarki wyjąć z patelnii odcedzic ,na pozostały na patelni tłuszcz włożyc ryby i smażyc przez 4-5 minut z każdej strony.Pozostałą cytrynę pokroic na plastry lub cząstki.Poodrywac liście natki od łodyzek i posiekac>skwarki podgrzac na patelnii rozłożyc na rybach

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Flądra po hambursku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł