Garnek ryby z pieczarkami


Garnek ryby z pieczarkami

Składnik(porcje):
500 g filetów z ryby (np.łosoś, czerwony okoń);
sok z 1 cytryny;
1 szalotka;
125 g pieczarek;
1 strong żółtej papryki;
1 pomidor;
1 pęczek natki;
2 łyżki tłuszczu roślinnego;
150 ml kremplin do gotowania;
600 ml rosołu warzywnego;
sól;
pieprz;

Sposób przygotowania:
1).Filet z ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i pokroić w niewielkie kawałki.
2).Obrać szalotkę, drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, ewentualnie obciąć trzonki i przepołowić. Umyć paprykę, pomidora, oczyścić, usunąć pestki, połowę papryki dość grubo pokroić. Drugą połowę i pomidora pokroić w drobną kostkę. Umyć natkę, osuszyć, posiekać.
3).Rozgrzać w garnku tłuszcz. Poddusić na nim szalotkę, pieczarki i grubo pokrojoną paprykę. Dodać kremplin i rosół, zagotować.
4).Włożyć rybę i gotować 10 minut na małym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem i resztą soku z cytryny.
5).Potrawę rozdzielić na talerze, przybrać kawałkami papryki i pomidora, posypać natką i podawać.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.5
Oceń
(8 głosów)

 

Garnek ryby z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł