Zaloguj się do konta

Gotowany karp w sosie piwnym

Produkty:
-1,5 kg karpia
-3 szklanki piwa
-3 marchewki
-pietruszka
-4 cebule
-łyżka soku z cytryny
-kilka ziaren ziela angielskiego
-4 goździki
-liść laurowy
-piętka suchego razowego chleba
-łyżka masła
-cukier, pieprz, sól

Przygotowanie:
Karpia pokroić w dzwonka. warzywa oczyścić, opłukać pokroić w plastry. Włożyć do dużego rondla i zalać piwem. Dodać sok z cytryny, przyprawy, piętkę chleba razowego oraz karmel zrobiony z 2 łyżeczek upalonego cukru. Gotować pod przykryciem 15 minut. Do wrzącego wywaru włożyć dzwonka karpia. Dodać masło, gotować na bardzo małym ogniu 45 minut.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…