groch z kapustą.




  • konto usunięte




groch z kapustą

składniki:
-60 dag kapusty kiszonej,
-10 dag łuskanego grochu,
-2 cebule,
-3 łyżki oleju,
-łyżka mąki,
-cukier,
-sól,
-pieprz

sposób przygotowania:
Groch zalać letnią przegotowaną wodą, zostawić na noc. Następnego dnia ugotować. Miękki groch odcedzić. Kapustę posiekać, zalać dwiema szklankami wody, ugotować, lekko odparować lub odcedzić, dodać groch. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, wsypać mąkę, wymieszać, przełożyć do kapusty, znów wymieszać, doprawić cukrem, solą i pieprzem. Jeszcze przez kilka minut dusić, mieszając. Podawać z pieczywem. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

groch z kapustą. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł