Grzybowa tarta


-opakowanie gotowego ciasta francuskiego
-30 dag grzybów
-cebula
-3 jajka
-25 dag startego żółtego sera
-pół szklanki śmietany 12% do zup
-sól
-pół łyżeczki przyprawy ziołowej do grilla
-olej
Oczyszczone i umyte grzyby pokroić w plasterki, lekko obgotować w osolonej wodzie, dobrze odcedzić. Obraną cebulę posiekać. Przesmażyć na łyżce oleju, dodać grzyby, chwilę smażyć. Ser wymieszać ze śmietaną, przyprawą, ewentualnie solą. Ciasto rozwinąć, wylepić nim bok i dno okrągłej formy. Wyłożyć grzyby, zalać śmietaną. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Grzybowa tarta - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł