Grzybowe pierogi
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-14
Składniki:
Farsz:
1 kg mielonego mięsa
50 dag ugotowanych trzonów z grzybów
cebula
sól
pieprz
chili
przyprawa do mięs
mielona ostra papryka
olej
Ciasto:
1kg mąki
2 jajka
szczypta soli
Przygotowanie:
Z mąki, jajek i szczypty soli wyrabiamy ciasto, stopniowo wlewając 1/2 litra ciepłej wody. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Farsz:
Trzony przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę i mięso. Smażymy około 15 minut. Doprawiamy do smaku i smażymy jeszcze 5 minut. Studzimy. Farsz nakładamy na kółka, sklejamy. Pierogi wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut, mieszając aby się nie posklejały. Smacznego
Farsz:
1 kg mielonego mięsa
50 dag ugotowanych trzonów z grzybów
cebula
sól
pieprz
chili
przyprawa do mięs
mielona ostra papryka
olej
Ciasto:
1kg mąki
2 jajka
szczypta soli
Przygotowanie:
Z mąki, jajek i szczypty soli wyrabiamy ciasto, stopniowo wlewając 1/2 litra ciepłej wody. Rozwałkowujemy i wycinamy kółka.
Farsz:
Trzony przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy pokrojoną w kostkę i zeszkloną na oleju cebulę i mięso. Smażymy około 15 minut. Doprawiamy do smaku i smażymy jeszcze 5 minut. Studzimy. Farsz nakładamy na kółka, sklejamy. Pierogi wkładamy na wrzącą wodę i gotujemy około 5 minut, mieszając aby się nie posklejały. Smacznego