Gulasz domowy


Składniki:
400g wędliny, kiełbasek
1 duża cebula
4 duże pomidory
1/2 łyżeczki papryki w proszku
2-3 gałązki natki pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Następnie zeszklić ją na oliwie na patelni. Wędliny pokroić w kostkę, dodać do cebuli i zrumienić. Pomidory sparzyć we wrzątku i obrać ze skórki, po czym pokroić w kostkę i dodać na patelnię. Całość podlać piwem, oprószyć solą i pieprzem. Dusić 10-15 minut.
Natkę pietruszki posiekać. Do gotowego gulaszu dodać paprykę w proszku oraz natkę. Wszystko wymieszać i zestawić z ognia. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Gulasz domowy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł