Gulasz z węgorza


Gulasz z węgorza
1 kg węgorza,
tłuszcz,
1 cebule,
150 ml śmietany,
2 łyżki mąki,
30 dag pieczarek,
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
zielenina,

Węgorza uśpić zanurzając głowę w wodzie z solą i octem. Naciąć skórę dookoła głowy, oddzielić ją od mięsa ściągając aż do ogona. Rybę wypatroszyć, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić na kawałki 3-4 cm. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć dodać węgorza, dusić na małym ogniu skrapiając wodą. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką oraz posiekaną zieleninę, doprawić.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Gulasz z węgorza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł