Gulasz warzywno-drobiowy


Składniki:
2 woreczki kaszy jęczmiennej
ok.40 dag filetów z kurczaka
papryka
5 pieczarek
2 marchewki
średnia cebula
5 łyżek kukurydzy z puszki
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
kostka rosołowa
olej do smażenia
Przyprawy:
pieprz
sól
przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Warzywa i pieczarki myjemy i obieramy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oleju. Marchewki i paprykę kroimy w kostkę, a pieczarki w plastry.
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w paski, oprószamy przyprawą do kurczaka i chłodzimy 30 minut. Następnie smażymy 5minut na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy warzywa(bez kukurydzy), podlewamy niewielką ilością wody i wkruszamy kostkę. Dusimy 15 minut. Dodajemy kukurydzę i przecier. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy. Na talerze wykładamy kaszę i polewamy gulaszem. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Gulasz warzywno-drobiowy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł