Halibut na sałatce...


Halibut na sałatce.

SKŁADNIKI:

2 filety z halibuta, ok. 700 g ( sandacz)
4 duże młode ziemniaki
2 pory
200 g fasolki szparagowej
mała cukinia
kilka listków bazylii
4 liście laurowe
sól
pieprz
cytryna
4 łyżki oliwy


PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki i ugotuj.
W połowie gotowania dodaj pokrojoną na połówki fasolkę, odcedź.
Cukinię pokrój (np. obieraczką do warzyw) na cienkie długie plasterki.
Filety umyj, każdy przekrój wzdłuż na pół, oprósz solą i pieprzem.
Na każdym kawałku ułóż po 2 plasterki cukinii i 2-3 liście bazylii.
Zroluj, zwiąż nicią kuchenną i włóż pod nią po liściu laurowym.
Rolady ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polej 1 oliwy i piecz przez
20 min w temp. 180 st. C.
Pory pokrój na plasterki, podsmaż na pozostałej oliwie, dodaj ziemniaki i fasolkę, chwilę podgrzewaj. Przełóż na talerze, na każdym ułóż roladę z halibuta, podawaj z kawałkiem cytryny.


Smacznego!!!

 


2.8
Oceń
(9 głosów)

 

Halibut na sałatce... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł