Halibut w czerwonym winie z grzybami


Składniki:
125 g szalotek
400 ml czerwonego wina
4 łyżki oliwy z oliwek
6 ząbków czosnku
125 g młodych pieczarek
50g masła
5 filetów halibuta
250 g liści szpinaku



Szalotki, pieczarki oraz czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy do momentu aż szalotki lekko się skarmelizują. Na dużej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy filety ryby i smażymy przez2-3 minuty. Przekładamy na talerz i odstawiamy na kilka minut. W małej ilości wody gotujemy szpinak do momentu aż liście staną się wiotkie, a następnie należy odsączyć wodę. Liście układamy na środku talerza, na nich rybę. Na wierzch i dookoła układamy szalotki, czosnek oraz pieczarki. Na patelni na której były smażone warzywa wlewamy wio i mieszamy by trochę odparowało. Polewamy nim rybę oraz warzywa i grzyby.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Halibut w czerwonym winie z grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł