Imbirowy dorsz.


Imbirowy dorsz.
Składniki: 1 kg dorsza, 1 cytryna, 2 pomarańcze, szczypta imbiru, 3 łyżki płatków migdałowych, 2 łyżeczki masła, skórka z jednej pomarańczy, natka pietruszki, sól, biały pieprz do smaku.
Przygotowanie: Dorsza umyć, odfiletować i podzielić na części, skropić cytryną i sokiem wyciśniętym z połowy pomarańczy. Imbir wymieszać z solą i białym pieprzem. Mieszanką natrzeć rybę i odstawić na 2 godziny. Rybę ugotować na parze. Masło rozgrzać na patelni, wsypać migdały, uprażyć je na złocisty kolor. Rybę wyłożyć na talerze, posypać migdałami, przybrać plasterkami pomarańczy, wiórkami ze startej skórki pomarańczy i gałązkami natki pietruszki.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Imbirowy dorsz. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł