Kapelusze borowików w pamierce


Produkty:
-8 dużych kapeluszy suszonych borowików
-3 łyżki mąki
-jajko
-4 łyżki bułki tartej
-sól, pieprz
-tłuszcz

Przygotowanie:
Kapelusze borowików dokładnie oczyścić, umyć zalać zimną wodą i pozostawić na noc do namoczenia. Gotować 20 minut. Miękkie kapelusze odcedzić(wywar grzybowy przeznaczyć na zupę lub sos) i osuszyć. Posypać sola oraz pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę tartą wysypać na oddzielne talerzyki. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Obtaczać każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć powoli na złoty kolor

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kapelusze borowików w pamierce - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł