Kapelusze borowików w pamierce
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-16
Produkty:
-8 dużych kapeluszy suszonych borowików
-3 łyżki mąki
-jajko
-4 łyżki bułki tartej
-sól, pieprz
-tłuszcz
Przygotowanie:
Kapelusze borowików dokładnie oczyścić, umyć zalać zimną wodą i pozostawić na noc do namoczenia. Gotować 20 minut. Miękkie kapelusze odcedzić(wywar grzybowy przeznaczyć na zupę lub sos) i osuszyć. Posypać sola oraz pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę tartą wysypać na oddzielne talerzyki. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Obtaczać każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć powoli na złoty kolor
-8 dużych kapeluszy suszonych borowików
-3 łyżki mąki
-jajko
-4 łyżki bułki tartej
-sól, pieprz
-tłuszcz
Przygotowanie:
Kapelusze borowików dokładnie oczyścić, umyć zalać zimną wodą i pozostawić na noc do namoczenia. Gotować 20 minut. Miękkie kapelusze odcedzić(wywar grzybowy przeznaczyć na zupę lub sos) i osuszyć. Posypać sola oraz pieprzem. Jajko roztrzepać, mąkę i bułkę tartą wysypać na oddzielne talerzyki. Rozgrzać tłuszcz na patelni. Obtaczać każdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć powoli na złoty kolor