Kapusta czerwona po pomorsku


Produkty:
-80 dag kapusty czerwonej
-cebula
-2 łyżki oleju
-pół szklanki czerwonego wina
-5 dag rodzynków
-łyżka mąki
-miód
-goździki
-cynamon
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na godzinę. Posiekaną cebulę przesmażyć na biało na połowie oleju, włożyć kapustę, wlać trochę gorącej wody i dusić 15 minut. Dolać wino i dusić aż będzie miękka. Wrzucić umyte i osączone rodzynki. Mąkę zasmażyć na biało z resztą oleju i połączyć z kapustą. Zagotować, cały czas mieszając.Przyprawić do smaku solą, pieprzem, zmielonymi goździkamii cynamonem oraz odrobiną miodu

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kapusta czerwona po pomorsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł