Kapusta duszona z borowikami


Składniki ;
80 dag kiszonej kapusty
1 cebula
garść suszonych borowików
5 łyżek oleju rzepakowego
4 ziarenka ziela angielskiego
4 jagody jałowca
2 listki laurowe
sól
pieprz
szczypta cukru
Przygotowanie ;
Suszone borowiki mocz przez całą noc . Następnego dnia ugotuj do miękkości w tej samej wodzie . Miękkie grzyby odcedz , wywar zachowaj . Małe grzyby zostaw w całości , większe pokrój na kawałki . Kapustę przełóż do garnka . Zalej wywarem z grzybów . Cebulę obierz , grubo posiekaj , zeszklij na połowie oleju. Dodaj do kapusty . Do tego dołóż przyprawy i duś około 60 minut . Po tym czasie do kapusty dodaj grzyby i pozostały olej. Duś razem jeszcze około 20 minut na małym ogniu . Przypraw solą , pieprzem oraz szczyptą cukru . Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kapusta duszona z borowikami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł